Pengamatan industri | Rega PLA tetep dhuwur amarga plastik sing bisa marai bahan peledak, laktida bahan baku bisa dadi fokus persaingan ing industri PLA

PLA angel ditemokake, lan perusahaan kayata Levima, Huitong lan GEM aktif ngembangake produksi. Mbesuk, perusahaan sing nguwasani teknologi laktida bakal ngasilake bathi. Zhejiang Hisun, Teknologi Jindan, lan Teknologi COFCO bakal fokus ing tata letak.

Miturut Asosiasi Keuangan (Jinan, reporter Fang Yanbo), kanthi kamajuan strategi dual-karbon lan implementasi urutan watesan plastik, plastik tradisional wis mboko sithik mandheg saka pasar, permintaan bahan-bahan sing rusak bisa tuwuh kanthi cepet, lan produk terus kurang. Wong industri senior ing Shandong marang reporter saka Cailian News, "Kanthi kaluwihan saka proteksi karbon-rendah lan lingkungan, prospek pasar kanggo bahan-bahan sing rusak bisa jembar banget. Antarane, bahan biodegradable sing diwakili dening PLA (asam polylactic) diarepake bisa mudhun. Keuntungan kanggo kacepetan, ambang industri lan teknologi produksi minangka sing pertama sing ngilangi game kasebut. ”

Wartawan saka Kantor Berita Cailian ngewawancarai pirang-pirang perusahaan sing terdaftar lan ngerti manawa panjaluk PLA saiki saya akeh. Amarga pasokan sing kurang saiki, rega pasar PLA saya mundhak nganti saiki, lan isih angel ditemokake. Saiki, rega pasar PLA mundhak dadi 40.000 yuan / ton, lan analis prédhiksi yen rega produk PLA bakal tetep larang sajrone jangka pendek.

Kajaba iku, sumber industri ing ndhuwur nyatakake manawa ana kesulitan teknis ing produksi PLA, utamane ora ana solusi industri sing efektif kanggo teknologi sintesis laktida bahan baku hulu, perusahaan sing bisa mbukak kabeh teknologi rantai industri PLA diarepake bisa nuduhake luwih akeh dividen Industri.

Panjaluk bahan PLA saya akeh

Asam polylactic (PLA) uga diarani polylactide. Iki minangka jinis bahan adhedhasar bio anyar sing diproduksi dening polimerisasi dehidrasi asam laktat minangka monomer. Nduwe kaluwihan biodegradabilitas sing apik, stabilitas termal, resistensi pelarut lan proses gampang. Iki digunakake umume ing kemasan lan barang-barang meja, perawatan medis lan perawatan pribadi. , Produk film lan lapangan liyane.

Saiki, panjaluk global kanggo plastik sing mudhun bisa saya mundhak. Kanthi implementasi "watesan plastik" global lan "larangan plastik", diarepake luwih saka 10 yuta ton produk plastik bakal diganti nganggo bahan sing rusak ing taun 2021-2025.

Minangka macem-macem bahan biodegradable sing penting, PLA duwe kaluwihan nyata ing kinerja, biaya lan skala industri. Saiki dadi output industri paling gedhe, output paling gedhe, plastik sing paling akeh digunakake, lan paling murah adhedhasar bio. Analis prédhiksi manawa ing taun 2025, panjaluk global asam polilaktik luwih saka 1,2 yuta ton. Minangka salah sawijining pasar asam polilaktik paling cepet, negara saya ngarepake bisa nggayuh luwih saka 500.000 ton permintaan PLA domestik ing taun 2025.

Ing sisi pasokan, ing taun 2020, kapasitas produksi PLA global udakara 390.000 ton. Antarane, Nature Works minangka produsen asam polilaktik paling gedhe ing saindenging jagad kanthi kapasitas produksi 160.000 ton asam polilaktis tahunan, kira-kira 41% saka total kapasitas produksi global. Nanging, produksi asam polilaktik ing negara saya isih diwiwiti, umume lini produksi ukurane sithik, lan bagean saka permintaan dijaluk impor. Statistik saka Administrasi Pabean Umum Negeri nuduhake manawa ing taun 2020, impor PLA negara saya bakal tekan luwih saka 25.000 ton.

Perusahaan aktif nggedhekake produksi

Pasar panas uga narik sawetara perusahaan pangolahan jeroan lan biokimia jagung supaya bisa ndeleng ing pasar segara biru PLA. Miturut data saka Tianyan Check, saiki ana 198 perusahaan aktif / sing isih ana sing nyakup "asam polilaktis" ing ruang lingkup bisnis ing negaraku, lan 37 sing anyar ditambahake ing taun kepungkur, paningkatan taun-taun meh 20%. Antusiasme perusahaan dhaptar kanggo investasi ing proyek PLA uga dhuwur banget.

Sawetara dina kepungkur, pimpinan industri EVA domestik Levima Technologies (003022.SZ) ngumumake bakal nambah ibukota nganti 150 yuta yuan ing Jiangxi Academy of Science New Biomaterial Co., Ltd., lan nyekel 42,86% saham Jiangxi Akademi Ilmu Pengetahuan. Pimpinan perusahaan sing relevan nerangake manawa paningkatan modal ing Akademi Ilmu Pengetahuan Jiangxi bakal nyadari tata letak perusahaan ing bidang bahan biodegradable lan ngolah titik pertumbuhan ekonomi anyar kanggo pangembangan perusahaan sabanjure.

Dilaporake manawa Akademi Ilmu Pengetahuan Jiangxi utamane melu riset lan pangembangan, produksi lan penjualan PLA, lan ngrencanakake nggawe "130.000 ton / taun proyek poliaktik asam biodegradable kabeh proyek rantai industri" ing rong tahap ing taun 2025, saka sing tahap pertama yaiku 30.000 ton / taun. Ing taun 2012, samesthine bakal diwiwiti ing taun 2023, lan tahap kapindho 100.000 ton / taun diarepake bakal diwiwiti ing taun 2025.

Huitong Co., Ltd. (688219.SH) uga ngluncurake proyek asam polilaktis 350.000 ton ing wulan April taun iki karo Komite Manajemen Zona Pembangunan Ekonomi Anhui Wuhu Sanshan lan Hefei Langrun Asset Management Co., Ltd. kanthi investasi ing panyiapan perusahaan proyek. Antarane, tahap pertama proyek kasebut bakal nandur modal udakara 2 milyar yuan kanggo mbangun proyek PLA kanthi output tahunan 50.000 ton, kanthi periode konstruksi 3 taun, lan tahap kapindho proyek kasebut bakal terus mbangun proyek PLA kanthi output tahunan 300.000 ton.

Pemimpin daur ulang GEM (002340.SZ) bubar nyatakake ing platform interaksi investor manawa perusahaan nggawe proyek plastik 30.000 ton / taun sing bisa rusak. Produk kasebut umume PLA lan PBAT, sing digunakake ing cetakan injeksi film lan lapangan liyane.

Lini produksi PLA Jilin COFCO Biomaterial Co., Ltd., anak perusahaan Teknologi COFCO (000930.SZ), wis entuk produksi massal. Lini produksi dirancang kanggo duwe kapasitas produksi tahunan udakara 30.000 ton bahan baku asam polilaktis lan produk.

Pimpinan asam laktat domestik Jindan Technology (300829.SZ) duwe lini produksi uji coba cilik yaiku 1.000 ton asam polilaktis. Miturut wara-wara kasebut, perusahaan kasebut ngrencanakake duwe produksi tahunan 10.000 ton asam polilaktis proyek biodegradable material anyar. Ing pungkasan kuartal kaping pisanan, proyek kasebut durung diwiwiti konstruksi.

Kajaba iku, Zhejiang Hisun Biomaterial Co., Ltd., Anhui Fengyuan Taifu Polylactic Acid Co., Ltd., Zhejiang Youcheng Holding Group Co., Ltd., lan Shandong Tongbang New Material Technology Co., Ltd. kabeh duwe rencana kanggo mbangun PLA anyar kapasitas produksi Analis prédhiksi manawa ing taun 2025 Ing taun 2010, produksi domestik tahunan PLA bisa nganti 600.000 ton.

Perusahaan sing nguwasani teknologi produksi laktida bisa ngasilake bathi

Saiki, produksi asam polilaktik kanthi polimerisasi cincin laktida minangka proses utama produksi PLA, lan alangan teknis uga utamane ing sintesis laktida bahan baku PLA. Ing donya, mung Perusahaan Corbion-Purac saka Walanda, Perusahaan Karya Alam Amerika Serikat, lan Zhejiang Hisun sing nguwasani teknologi produksi laktida.

"Amarga alangan teknologi laktida sing dhuwur banget, sawetara perusahaan sing bisa ngasilake laktida umume diproduksi lan digunakake, sing ndadekake laktida dadi link utama sing mbatesi bathi produsen PLA," ujare wong industri ing ndhuwur kasebut. "Saiki, akeh perusahaan domestik uga mbukak jaringan industri asam laktat-laktatida-polilaktik liwat riset lan pangembangan independen utawa pangenalan teknologi. Ing industri PLA mbesuk, perusahaan sing bisa nguwasani teknologi lactide bakal entuk keuntungan Kompetitif sing nyata, supaya bisa nuduhake luwih akeh dividen industri. ”

Wartawan kasebut ngerti manawa saliyane Zhejiang Hisun, Jindan Technology fokus karo tata rantai industri asam laktat-laktat-polilaktik. Saiki duwe 500 ton laktida lan jalur produksi pilot, lan perusahaan kasebut nggawe 10.000 ton produksi laktida. Jalur kasebut diwiwiti operasi uji coba wulan pungkasan. Perusahaan kasebut ujar manawa ora ana alangan utawa kesulitan sing ora bisa diatasi ing proyek laktida, lan produksi massal mung bisa ditindakake sawise operasi sing stabil, nanging ora ngilangi manawa isih ana area sing kudu dioptimalake lan dandan mbesuk.

Sekuritas Timur Laut prédhiksi manawa kanthi ekspansi pasar perusahaan kanthi bertahap lan komisioning proyek sing lagi dibangun, bathi Jindan Technology lan laba bathi ing taun 2021 diarepake bisa nggayuh 1,461 milyar yuan lan 217 yuta yuan, kenaikan tahunan ing taun 42,3% lan 83,9%, masing-masing.

Teknologi COFCO uga nyatakake ing platform interaksi investor manawa perusahaan wis nguasai teknologi produksi lan teknologi pangolahan kabeh rantai industri PLA liwat introduksi teknologi lan inovasi independen, lan proyek laktida level 10.000 ton uga terus maju. Tianfeng Securities prédhiksi manawa ing taun 2021, Teknologi COFCO diarep-arep bisa entuk penghasilan 27,193 milyar yuan lan laba bersih 1,110 milyar yuan, saben taun mundhak 36,6% lan 76,8%.


Wektu kiriman: Jul-02-2021